Henri Dunant school nu officieel een Kanjer!

Een veilige en prettige omgeving voor je kind wil je niet alleen thuis kunnen bieden maar verwacht je ook van de school waar het zoveel uren per week doorbrengt. De Kanjertraining is een beproefde methode als het gaat om pestproblematiek en het aanleren van sociale vaardigheden.

kanjer1

Vandaag was het feest op de OBS Henri Dunant te Wijk en Aalburg; zij past deze training al 6 jaar met succes toe en is nu
gecertificeerd Kanjerschool. Dit betekend dat minimaal 80% van het team het volledige trainingstraject van de Kanjertraining moet hebben afgerond. Vandaag is het Kanjerbord, wat als bewijs aan de gevel mag prijken, onthuld.

Zij is een konijn en jullie zijn apen en dat is niet goed" zegt de tijger, of "stop, hou op ik vind het niet meer leuk" zijn een algemeen begrip geworden op school. Kinderen leren zelf conflicten op te lossen en elkaar te corrigeren op pest of ander foutief gedrag. Dit zorgt voor eenheid bij leerlingen maar versterkt ook de sociale vaardigheden en leert hen verantwoordelijkheid te nemen.
In alle groepen, vanaf groep 1 tot en met groep 8 wordt de methode toegepast, steeds weer op het niveau van de groep. De dieren worden vervangen door petten maar het resultaat is hetzelfde, wij moeten respect opbrengen voor elkaar en onze omgeving. 

kanjer2

Een visie die OBS Henri Dunant graag en met trots uitdraagt. Vandaar dat de onthulling van het bord vandaag ook een echt feestje werd. De inspectie gaf eind 2014 al aan; "De Henri Dunantschool maakt er veel werk van om het sociaal klimaat in de school te organiseren en te volgen en de resultaten hiervan zijn zichtbaar in het prettige schoolklimaat en de respectvolle omgangsvormen met elkaar".

stichting openbaar onderwijs land van heusen en altena
Geen evenementen

 

Meer informatie:
op activiteit klikken of datum in kalender aanklikken.

Juni 2020
Z M D W D V Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
stichting openbaar onderwijs land van heusen en altena

brabants verkeersveiligheidslabel
kanjertraining
Overblijven

Social Schools

login
info
registreer