Op onze basisschool wordt een stukje basis gelegd voor het leven. U vertrouwt uw kind in de loop van de jaren zo'n 8000 uur toe aan de zorg van het team op onze school. Dat is een belangrijk deel van een kinderleven. Een basisschool kies je dan ook met zorg.

Onze school is genoemd naar de stichter van het Rode Kruis; J.H. Dunant. De Henri Dunantschool is een openbare school en staat open voor alle kinderen. Iedere levensovertuiging en cultuur wordt gerespecteerd. De school staat middenin een gezellige nieuwbouwwijk en telt dit jaar zo'n 135 leerlingen. De meeste leerlingen komen uit Wijk en Aalburg.

Onze school gaat uit van de behoeften en mogelijkheden van het kind enerzijds en de eisen die de maatschappij stelt anderzijds.

Kernwaarden van de school zijn:

-Ieder kind is uniekhoofdingang

-We bieden structuur aan de kinderen

-Er is veiligheid en geborgenheid voor iedereen op school

-Kinderen gaan volgens de Kanjermethode respectvol met zichzelf, elkaar en de school om.

-We moeten geven en nemen met elkaar

-We staan voor onze zaak, maar op een flexibele manier

-Met zijn allen zijn we een sterk geheel

Deze kernwaarden maken wij zichtbaar en merkbaar in ons dagelijks handelen.
Wij geven ons onderwijs zoveel mogelijk groepsgewijs. Onze school wil een leefgemeenschap zijn waar kinderen niet alleen kennis opdoen, maar zich ook ontwikkelen in een houding van zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag. Hiervoor hanteren wij de kanjermethode. De Kanjermethode gaat uit van vijf uitgangspunten: we vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, niemand speelt de baas, niemand lacht uit en niemand doet zielig. De Kanjerlessen gaan uit van de positieve eigenheid van het kind, die het verlangen heeft om goed te doen. De Kanjerlessen staan wekelijks op het rooster.

Schoolfotograaf

ma 4 nov
Kunstweek (t/m 8 november)

ma 4 nov